FAQs - Contractduur

Wil je je sim only abonnement per maand op kunnen zeggen, bijvoorbeeld om een nieuwe provider uit te proberen? Dit kun je momenteel doen bij 8 aanbieders:

Houd er rekening mee dat je in bepaalde gevallen iets meer betaalt, dan wanneer je een abonnement afsluit met een duur van 12 of 24 maanden. De providers ‘belonen’ je als het ware voor een langere contractduur, waardoor je in dat geval kunt rekenen op een korting op je sim only abonnement.

Contract van 12 of 24 maanden
Indien je het sim only abonnement niet per maand op kunt zeggen zal je waarschijnlijk gebruik maken van een abonnement met een duur van 12 of 24 maanden. Na deze periode zal je provider je abonnement automatisch door laten lopen en kun je rekenen op een opzegtermijn van 1 maand.

Ben je van plan om een sim only abonnement af te sluiten, maar vind je het lastig om de ideale contractduur vast te stellen? Je kunt gebruik maken van een maandelijks opzegbaar contract, een contract met een duur van 12 maanden of een sim only abonnement voor 24 maanden. Wat de ideale keuze vormt hangt vooraf af van je eigen voorkeuren.

Goedkoop of flexibel
Ben je op zoek naar het goedkoopste sim only abonnement? Dan doe je er verstandig aan een contract af te sluiten voor 24 maanden. De provider heeft dan de meeste zekerheid en kan je daarom een aantrekkelijke korting aanbieden. Wil je aan de andere kant juist zo flexibel mogelijk zijn en wil je daar best iets meer voor betalen? Kies dan voor een sim only abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen.

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe provider uitproberen, wil je binnenkort een duurder toestel aanschaffen in combinatie met een regulier abonnement, of wil je je vrijheid niet opgeven? Dan zijn de maandelijks opzegbare contracten een goede keuze voor je. De contracten met een duur van 12 maanden passen het best bij je wanneer je enige flexibiliteit wenst, maar je toch een scherpe prijs wilt betalen.