FAQs - Verlengen

Ben je erg tevreden met je sim only abonnement en wil je dat graag behouden? In de meeste gevallen kun je er bij je provider voor kiezen om hier gebruik van te blijven maken. Zodra je huidige abonnement afloopt heb je de mogelijkheid om een nieuwe contracttermijn af te spreken, of eventueel bundels toe te voegen (of te verwijderen). Je betaalt bij het verlengen van je sim only abonnement uiteraard geen aansluitkosten. Daarnaast kun je gratis je nummer behouden en je simkaart in je telefoon laten zitten. De provider voert de verlenging voor je door, wat neerkomt op niet meer dan een administratieve handeling.

Automatische verlenging van je abonnement
Loopt de contractperiode van je huidige sim only abonnement af en besluit je niets te doen? Dan zal je provider je abonnement automatisch en stilzwijgend verlengen, zodat je toch kunt blijven bellen. De provider zal je abonnement steeds met 1 maand verlengen, waardoor je vanaf dat moment een maandelijks opzegbaar contract hebt.

Veel van de providers zullen je 2 - 3 maanden voor het einde van je contractduur aangeven dat je je abonnement kunt verlengen. Je kunt dan opnieuw een sim only abonnement afsluiten, of profiteren van de aanbiedingen die er gelden voor de reguliere abonnementen met een toestel.

Veel van de providers sturen je 2 - 3 maanden voor het aflopen van je sim only abonnement een mogelijkheid om het contract te verlengen. Je kunt je huidige sim only overeenkomst met weer 12 of 24 maanden verlengen, of deze automatisch door laten lopen. Je bent niet verplicht het abonnement te verlengen, indien je daar niet voor kiest kun je gewoon blijven bellen. De provider zal je abonnement steeds met een maand verlengen, waardoor je heel flexibel bent en je kunt gaan en staan waar je wilt.

Ingangsdatum van je nieuwe contract
Kies je voor een verlenging van je sim only abonnement? Spreek dan met de provider af wanneer de verlenging in zal gaan. Doorgaans gebeurt dit de dag nadat je oude abonnement is verlopen. In bepaalde gevallen kun je de verlenging al meteen in laten gaan, doorgaans wanneer je een duurder abonnement afneemt bij je provider.

Stap je van een sim only abonnement over naar een regulier abonnement met een toestel? Dan kun je dit toestel al direct gebruiken, ook al is je nieuwe abonnement nog niet ingegaan. Houd er echter rekening mee dat je nog gebruik maakt van je oude bundels, van je sim only abonnement.