FAQs - Providers

Zoek je de provider voor een sim only abonnement met het beste bereik? Houd er rekening mee dat in Nederland KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 een eigen netwerk hebben. De overige aanbieders (zoals Telfort, Hollandsnieuwe, Ben, Simyo en Simpel) zijn dochterondernemingen van deze bedrijven, of maken gebruik van het netwerk dat de providers ze beschikbaar stellen. Simyo, Telfort en Youfone maken bijvoorbeeld allemaal gebruik van het netwerk van KPN, waardoor je bij die providers een uitstekend bereik hebt.

KPN, Vodafone en T-Mobile
De mobiele providers in Nederland beschikken stuk voor stuk over een landelijk dekkend netwerk. KPN en Vodafone maken hierbij gebruik van het GSM 900 netwerk. Deze netwerken zenden uit op een frequentie van 900 Mhz, een frequentie die erg goed door muren heen gaat. T-Mobile maakt aan de andere kant gebruik van het GSM 1800 netwerk, dat uitzendt op de 1800 Mhz frequentie. De dekking van KPN en Vodafone is hierdoor vaak wat beter, vooral wanneer je binnen in een gebouw zit of staat.

Bereik aan de grens
Houd er rekening mee dat het bereik aan de grens niet altijd even goed is. Dit heeft vooral te maken met de richtlijnen voor de maximale straling. Deze zijn in Duitsland soepeler dan in Nederland, waardoor je relatief snel te maken krijgt met een netwerk uit Duitsland. Gebruik je in Nederland Vodafone? Wees er dan alert op dat je niet het Duitse netwerk te pakken hebt. Je kunt binnen je sim only abonnement gebruik maken van een speciale roaming bundel, of roaming uitzetten in de instellingen van je telefoon.