FAQs - Internet

De instellingen die je in dient te voeren zijn afhankelijk van jouw provider. Je dient de volgende gegevens te hebben: een APN, een gebruikersnaam en een wachtwoord. In veel gevallen heb je alleen de APN nodig en kun je de overige gegevens weglaten. 

 

ProviderAPNgebruikersnaamwachtwoord

Ben

internet.ben (leeg) (leeg)

Hi

internet (leeg) (leeg)

hollandsnieuwe

deka.dataxs.mobi (leeg) (leeg)

KPN

internet KPN gprs

Simpel

internet.access.nl (leeg) (leeg)

Simyo

internet (leeg) (leeg)

T-Mobile

internet tmobile tmobile

Tele2

GSM: internet.tele2.nl
Dongel: mobileinternet.tele2.nl
(leeg) (leeg)

Telfort

Internet telfort telfort

Vodafone

Particulier: live.vodafone.com
Zakelijk: office.vodafone.nl
vodafone vodafone

Youfone

internet (leeg) (leeg)

Zorg ervoor dat je voldoende MB aan data tot je beschikking hebt, maar betaal aan de andere kant niet voor MB’s die je niet gebruikt. Je kunt bundels selecteren van 50 - 4.000 MB per maand, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. In veel gevallen hangt de bundel waar je gebruik van kunt maken samen met de snelheid van je internet. Maak je gebruik van 4G internet? Zorg dan voor een bundel van 1.000 - 4.000 MB per maand (1 - 4GB), terwijl je op basis van GPRS (2G) internet waarschijnlijk voldoende hebt aan 50 - 250 MB per maand.

Hier volgt een overzicht van het gemiddelde verbruik bij diverse activiteiten. Schat je gebruik in, om de juiste hoeveelheid MB’s aan data binnen je sim only abonnement te kiezen:

 MB per dagMB per maand
5 webpagina's bekijken 1,5 MB 45 MB/mnd
10 emails lezen 1 MB 30 MB/mnd
1 foto uploaden 1,5 MB 45 MB/mnd
5 minuten video kijken 50 MB 1500 MB/mnd

 

Datalimiet per maand
Het aantal MB aan data dat je maandelijks afneemt gaat bij de meeste providers in op de eerste kalenderdag van de maand. Vanaf dat moment kun je 50 - 4.000 MB verbruiken. Je verbruikt data wanneer je een webpagina bekijkt, een email leest, een foto downloadt of een video kijkt, maar ook wanneer je wat op Facebook plaatst, je Twitter leest of je berichten verstuurt via Whatsapp. Zodra je MB’s voor het eind van de maand op zijn kun je meer data bijkopen, gebruik maken van een lagere snelheid of betaal je op basis van je verbruik.

Onbeperkt internet binnen sim only
Een aantal aanbieders van sim only internet bieden je onbeperkt internet aan. In veel gevallen zet de provider de internetsnelheid terug na een bepaalde ‘datalimiet’. Je kunt dan nog wel berichten sturen via Whatsapp, maar je kunt bijvoorbeeld geen video meer bekijken of muziek streamen, zonder dat je last zal hebben van vervelende haperingen.